Een inspirerende DigHandig introductieles: leren, delen en testen
Onlangs hadden we het genoegen om een introductieles van DigiHandig bij te wonen in de Bibliotheek Rotterdam, verzorgd door Lilian ten Have.
Een energiek begin
Ondanks het vroege uur vertrokken we vol energie. Bij aankomst was de bibliotheek al druk, en mensen wachtten bij de draaideuren om naar binnen te gaan. Bij de receptie werden we doorverwezen naar de vierde verdieping, waar de les om 10.30 uur zou beginnen.
Ontvangst en de eerste indrukken
Na een cappuccino vonden we de lesruimte. Lilian en een bibliotheekmedewerkster begroetten ons vriendelijk, en de deelnemers stroomden al snel binnen. Op de tafels lagen kletspotkaartjes, een speelse manier om kennis met elkaar te maken.
De deelnemers en hun hulpvragen
Een deelnemer had net zijn eerste smartphone en wilde leren hoe hij fietsroutes kon plannen. Lilian legde uit hoe je ook stemnavigatie kunt gebruiken. Een andere deelnemer wilde weten hoe ze automatische themavideo's kon uitschakelen. Weer een andere deelnemer was geïnteresseerd in het internet en wilde weten hoe je apps verwijdert. Ook waren er deelnemers die wilden leren hoe ze zelfstandig fietsroutes konden plannen of Google Translate konden gebruiken voor communicatie met familie in het buitenland.
Het testen van het helpersportaal
Na de les namen we kort de tijd om het nieuwe helpersportaal van DigiHandig te introduceren en te testen. Twee varianten werden getest: een waarbij de deelnemer de code aan de helper geeft, en een waarbij de code via een scherm wordt gedeeld. Interessant genoeg gaven de testdeelnemers de voorkeur aan de oude versie, omdat deze vertrouwder en persoonlijker aanvoelde.
Afsluiting en belang van feedback
We sloten de dag af met een fijne babbel. Deze feedbacksessie was voor ons erg waardevol en benadrukte het belang van testen. Nieuw is niet altijd beter. Soms is eenvoud wat telt.
Installeer de DigiHandig app direct op je toestel of deel het met een ander.